Bloembollenboxbox

Bloembollen planten

Vanaf half september tot half december kun je bloembollen planten. Hoe eerder ze in je tuin staan, hoe vroeger ze het volgende voorjaar in bloei komen.

Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten. Deze bloembollenboxen zijn samengesteld door Natural Bulbs, zij leveren de 100% biologische bloembollen voor mijn tuinshop.

Bollen voor bijen

Als je bijen en hommels al heel vroeg in het voorjaar wilt helpen, plant dan in het najaar biologische krokussen en andere voorjaarsbollen. Een tuin ontwikkelt zich normaal met vaste planten pas later in de zomer tot een thuis voor bijen en hommels. In het vroege voorjaar zijn al je vaste planten nog slapend en bijen kunnen daar geen stuifmeel en nectar vinden. Daarom is het zo belangrijk elk najaar wat extra biologische bollen te planten. Zo krijgt je al vroeg in het voorjaar bezoek van vrolijk zoemende hommels en bijen. En in de zomer zorgen dahlia’s, gladiolen en vaste planten voor de nodige aantrekkingskracht. De soorten in deze selectie zijn geschikt voor bijen om 2 redenen: ze zijn biologisch geteeld en bovendien kunnen de bijen goed bij het stuifmeel.