Klimaatbox, een goede daad voor het klimaat

Welkom op mijn vergroeningspagina en wat goed dat je interesse hebt in vergroening en in mijn klimaatbox. Alle beetjes helpen! Op deze pagina geef ik uitleg over inhoud van mijn klimaatbox en hoe je het toepast in jouw tuin of balkon. 

Stichting ZaaiGoed in Haarlem is de 1e gelukkige ontvanger van 30 klimaatboxen!

Op woensdag 6 april heb ik aan Stichting ZaaiGoed in Haarlem 30 klimaatboxen uitgedeeld. 

Deze stichting organiseert o.a. sociale activiteiten voor mensen met een haperend brein in hun Zintuigentuin. Een prachtig initiatief dat ik graag namens Stichting een ton voor een tuin ondersteun. Samen met mijn tuinteam zijn we hartelijk ontvangen door de deelnemers en de voorzitter Wilma Overbeek van Stichting ZaaiGoed.

Actie: Weer een goede daad voor het klimaat

 

 

Stichting een ton voor een tuin is op zoek naar maatschappelijke en particuliere projecten die graag mee willen doen aan de actie ‘weer een goede daad voor het klimaat’. Jouw project maakt kans op 30 klimaatboxen die Karin Bloemen een paar keer per jaar gaat uitdelen. Heb jij een leuk buurtinitiatief, stuur dan een e-mail en dan nemen we contact met je op.

Wat zit er in mijn klimaatbox

  • Zak biologische tuinaarde
  • Vaste plantjes
  • Zakjes bloem- en groentezaad
  • Biologische voeding
  • Bamboestokken en bindmateriaal
  • Wortelspons

Vaste planten

Leuk hé, die vaste plantjes! Ik heb er een aantal prachtige voorjaar- en zomerbloeiers in gedaan. Het voordeel van deze planten is dat ze relatief weinig water nodig hebben en zowel in een beetje schaduw en in de zon kunnen staan en… dat ze niet al te groot worden. Het leuke is dat vooral vlinders eropaf komen. Elke plant heeft een naambordje, zodat je op internet, b.v. Wikipedia, alle informatie over de plant kunt opzoeken. 

Voeding

Voeding is belangrijk om de planten in topconditie te houden, daarom is er biologische mest toegevoegd aan de klimaatbox. Lees goed de gebruiksaanwijzing om een optimaal resultaat te krijgen.

Zakjes zaad

Zaaien is helemaal niet moeilijk en dat kan al vanaf een temperatuur rond de +14 graden. Je kunt zaaien in een afgedekt zaaibakje, maar je kunt ook zaaien in de plantenbak in je tuin. Ik gebruik het liefst gewoon potgrond en zorg dat ik de zaadjes 5 cm onder de grond aanbreng. Je vult de bak met potgrond, drukt het licht aan en je verdeelt de zaadjes door ze te strooien. Daarna gaat de 5 cm losse potgrond eroverheen. Heel licht aandrukken en lekker de gieter erover. Zaaien is ook een kwestie van een beetje geluk… dus af en toe met je ogen dicht een groene wens doen….

Bamboestokken

Aan de stok groeit alles veel sneller. Doordat de plant een extra steuntje krijgt hoeft de plant minder steuncellen aan te maken en groeit de plant sneller. Daarom heb ik een paar bamboestokken toegevoegd met biologisch afbreekbaar bindmateriaal. Zo kan de klimplant of de grotere vaste plant nog meer groeien. Op mijn instructiefilmpje zie je hoe ik dat doe. 

Bewateringstip van Karin

Een kleine of grotere regenton is een echte aanrader voor in je tuin. Er is geen beter water voor de plant dan regenwater. Bovendien draag je op die manier bij aan het ontlasten van het rioolsysteem tijdens hevige regenbuien! Ook Karins wortelspons is een mooie manier om vocht vast te houden gedurende droge perioden.

Verpakkingsmaterialen en compost

Al mijn verpakkingsmaterialen zijn gerecycled of biologisch afbreekbaar. Mijn tip: composteer bladeren, afgemaaid gras, afgeknipte vaste planten in een composteerton of composthoopje. Er is geen makkelijkere manier om te recyclen. Dus heb je een redelijke grote tuin met een hoek waar je niet te vaak komt of zit. Maak je eigen compost. De planten vinden het heerlijk……

 

0
    0
    Winkelmand
    Uw mandje is leegTerug naar de shop